- Autor: hakykralova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 220 |
Vločky ovesné | 100 |
Vejce celá průměr | 165 |
Dýňová semínka | 30 |
Slunečnicová semínka | 20 |
Mouka pšeničná hrubá | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Salko zahuštěné mléko slazené | 70 |
Jogurt bílý Naše Bio | 100 |
Dochucovadla:
vanilka - trochu pro šmrnc
Energetická hodnota celkem: 6355 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 185,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 98,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 636 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Řepu oloupeme, nastrouháme do hrnce. Přidáme lžičku třtinového cukru a malou chvilku honíme v hrnci - do změknutí. Ovesné vločky namočíme do misky, necháme změknout. Poté ocedíme. Ze 3 bílků vyšleháme sníh za pomoci trochy moučkového cukru - 4 malé lžičky. Do sněhu dáme žloutky, vločky, řepu, dýňové a slunečnicové semínka a taky kondenzované mléko. Formu si vymažeme a vysypeme. (Kdo musí, kdo má ty gumové nové nemusí). Dáme do předehřáté trouby a pečeme asik 20 minut při 180 °C. Tím časem si nejsem jistá - já peču do té doby než mi na špejli nic nezůstane. Ozdobíme jogurtem a mátou a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.